Schoolkinderen sporten nog genoeg, maar helft beweegt wel te weinig

Geplaatst op: 14 september 2018 Schoolkinderen sporten nog genoeg, maar helft beweegt wel te weinig

Uit gegeven van Centraal bureau voor de Statistiek komt naar voren dat 45 procent van de kinderen niet voldoen aan de beweegrichtlijnen. Vermoedens waren er wel maar dit is voor het eerst dat het CBS dit onderzocht heeft.

Gewenst is dat schoolkinderen elke dag minstens een uur matig intensieve inspanning leveren zoals fietsen, wandelen of rustig zwemmen. Verder is het van belang dat er ook drie keer per week spier-en botverstekende activiteiten gedaan dienen te worden. Hierbij kunnen we denken aan activiteiten als springen en rennen. De meeste sportactiviteiten voldoen hieraan (uitgezonderd zwemmen). Gelukkig voldoet 99,4 procent van de kinderen wel aan deze norm. Helaas zijn dit cijfers die wel onder druk komen te staan omdat jongeren steeds minder sporten, in 2016 deed 70% van de tieners elke week aan sport, in 2000 was dat 80%.

Goed voorbeeld doet volgen

De cijfers bij de ouders liegen er niet om, volwassenen met 1 kind haalt slechts 47% de richtlijn (2,5u matige inspanning in de week en 2x per week bot- en spierversterkende oefeningen). Het is belangrijk dat je als ouder hier bewust van bent, en samen initiatieven ontplooit om meer in beweging te komen. Het is zoals altijd een uitdaging, maar het stellen van haalbare doelen zal de motivatie doen vergroten. Een begin kan zijn om samen 1 activiteit per week in te zetten en na een 2 of 3 tal weken te evalueren en te bekijken waar(-mee) uit te bouwen. Bijvoorbeeld 1 dag in de week met de fiets naar school ipv auto.
Voor het gehele artikel zie link: https://nos.nl/artikel/2237731-schoolkinderen-sporten-genoeg-maar-helft-beweegt-te-weinig.html

Terug naar overzicht
Cesar Therapie Terborg

Cesartherapie Terborg

H.E.M. Jansen
Hoofdstraat 18c
7061 CK Terborg
Cesar Therapie Gaanderen

Cesartherapie Gaanderen

H.F. Jansen-Kanters
Rijksweg 261
7011 DZ Gaanderen